ГоловнаСуспільствоПодії

Суд арештував квартиру і автомобіль судді Чауса, який попався на хабарі

Детективи докладно описали, як суддя отримав і закопував гроші.

Суд арештував квартиру і автомобіль судді Чауса, який попався на хабарі
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Солом'янський районний суд 25 серпня арештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого спіймали на отриманні $150 тис. хабара.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на ухвалу суду.

У ній докладно описано обставини отримання хабара.

Детективи НАБУ встановили, що у 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабар у розмірі 100 тис. доларів, а надалі - 150 тис. доларів, за винесення певного судового рішення.

9 серпня о 17:00 він зустрівся з хабародавцем біля входу в Палац підводних видів спорту в Києві (розташований через дорогу від Дніпровського суду). Отримавши поліетиленовий пакет з 150 тис. доларів, суддя поїхав у бік озера Малинівка, до садового товариства "Приозерне", на березі якого розділив гроші на дві частини. 80 тис. доларів він засунув у дволітрову скляну банку і закопав на земельній ділянці, між проїжджою частиною і парканом, а 70 тис. доларів залишив у скляній банці 1,85 літра в автомобілі Toyota Land Cruiser Prado, на якому приїхав.

Того самого дня близько 18:30 Чаус на виконання досягнутих домовленостей виніс вирок у кримінальному провадженні та призначив підсудному умовне покарання.

НАБУ попросило суд заарештувати квартиру підозрюваного в Києві, автомобіль Subaru Legacy Outback, а також земельну ділянку, якою він користується, і автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, яким він користується, але належить той його матері.

Суд задовольнив клопотання детектива НАБУ частково: наклав арешт на квартиру і автомобіль Subaru Legacy Outback судді Чауса, але відмовився арештувати земділянку і автомобіль Toyota Land Cruiser Prado.

Нагадаємо, Чауса не затримали через його суддівський імунітет.

Суддя відомий тим, що виніс рішення про скасування розшуку Юрія Іванющенка. Також він вів справу Геннадія Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram