ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розкрила схему незаконного експорту лісу в Одеській області

Затримано партію кругляка на мільйон гривень.

Поліція розкрила схему незаконного експорту лісу в Одеській області
Фото: npu.gov.ua

30 серпня в Одеській області співробітники поліції, Держприкордонслужби та прокуратури запобігли експорту партії лісу-кругляка загальною вартістю близько мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, правоохоронці розкрили незаконну схему вивезення деревини. Не назване в повідомленні підприємство за допомогою підставних компаній за готівку закуповувало в лісгоспах України незаконно вирубану лісопродукцію, потім отримувало фіктивні сертифікати про її походження і вивозило за попередньою домовленістю з посадовими особами митної служби та управління лісового і мисливського господарства області.

Всього в схемі було задіяно 18 підприємств, у тому числі логістичних.

Під час обшуків 30 серпня було вилучено бухгалтерську документацію, первинні документи про походження лісоматеріалів, а також 10 вагонів (це 450 кубометрів) соснового пиловочника без маркування лісгоспів. Загальна вартість вилученої продукції перевищує мільйон гривень.

За цим фактом слідче управління ГУНП відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram