ГоловнаСуспільствоПодії

Під час перестрілки на АЗС під Мукачевим поранено 4 людини (оновлено)

Стрілянина була спровокована конфліктом навколо контрабанди сигарет з України в Румунію.

Під час перестрілки на АЗС під Мукачевим поранено 4 людини (оновлено)

У вівторок увечері в населеному пункті Солотвино в районі Мукачевого відбулася перестрілка на одній із автозаправних станцій.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

За інформацією видання, в перестрілці брали участь місцеві кримінальні угруповання. "Розбірки" відбулися на одній із місцевих АЗС, де попередньо було домовлено про "стрілку".

У Тячівській районній лікарні повідомили, що до них було госпіталізовано чотирьох осіб із вогнепальними пораненнями. Один із них - у вкрай важкому стані з пораненнями грудної клітини та живота, його всю ніч оперували. Ймовірно, чоловіка розстріляли впритул.

Усі госпіталізовані є мешканцями Мукачевого та району.

Відразу ж після стрілянини на ноги підняли весь особовий склад закарпатської міліції, включаючи спецназівців, були виставлені мобільні пости в районі Хуста і Тячева. Попередньо, в перестрілці брали участь до 10 осіб.

Оновлення. За інформацією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, стрілянина в селі Нижня Апша (уточнено назву населеного пункту, - ред.) була спровокована конфліктом навколо контрабанди сигарет з України в Румунію. Про це повідомляють на його офіційному сайті.

За попередніми даними, причина конфлікту в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачева, проте досі не розрахувалися за них, оскільки втратили товар під час переправлення через кордон. Спочатку між двома групами виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку. Потім один з учасників витягнув з машини пістолет-кулемет іноземного виробництва і відкрив безладний вогонь. Усього було випущено більш ніж 20 куль. У результаті отримали поранення четверо чоловіків віком від 22 до 36 років.

"Причиною стрілянини став конфлікт через контрабанду сигарет. Українсько-румунська ділянка "зеленого кордону" в межах Закарпатської області - найпроблемніша. Місцеве населення постійно намагається переправляти цигарки до Румунії через Тису (річку в літній період можна перейти вбрід). Ситуацію з контрабандою погіршує вкрай погана робота як українських, так і румунських прикордонників", - зазначив Москаль.

Він також повідомив, що публічно попередив начальника Мукачівського прикордонного загону: якщо той не наведе порядок на довіреній йому ділянці кордону з Румунією (Солотвино - Біла Церква - Луг), про його бездіяльність буде поінформовано керівництву Держприкордонслужби.

При цьому Москаль наголосив, що ефективно боротися з контрабандою сигарет можна буде тоді, коли буде введено за це кримінальну відповідальність.

"Управлінню Нацполіції в Закарпатській області дали доручення в стислі терміни затримати всіх учасників перестрілки. До речі, один із представників "тячівської групи"- це діючий депутат районної ради від "Єдиного центру", - додав голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, в липні суд повернув у Генпрокуратуру справу про стрілянину в Мукачевому влітку 2015 року, вирішивши, що обвинувальний акт вимагає доопрацювання.

Як повідомляли, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьо. Той запросив частину бійців до свого кабінету. В цей час хтось (за основною версією, з тих "правосеків", хто залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці ПС завантажили пораненого в свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого; він пізніше помер.

У перестрілці з міліцією двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і зникли в лісах. У перестрілці отримали поранення шість міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектору" затримали. На початку вересня 2015 року двоє членів ПС, які переховувалися, загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram