ГоловнаСуспільствоЖиття

Елітні іномарки, що перебували в розшуку, знайшли в Одесі

Одна з них - позашляховик легіонера відомого футбольного клубу.

Елітні іномарки, що перебували в розшуку, знайшли в Одесі
Фото: Департамент внутренней безопасности Нацполиции

Співробітники департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції під час спецоперації в Одесі виявили чотири престижних автомобілі, що перебували в розшуку.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Відзначається, що серед знайдених іномарок - ексклюзивний позашляховик, власником якого є один з легіонерів відомого футбольного клубу.

Згідно з повідомленням, під час відпрацювань оперативниками в області було встановлено місце розташування позашляховика Range Rover, схожого на той, який значився у розшуку за Печерським відділом столичної поліції. В кінці жовтня 2015 дорогоцінний джип, що належить знаменитому футболістові, викрав невідомий у Києві.

"Злодії відігнали машину за сотні кілометрів від столиці і тривалий час ховали в Одесі. Коли для ексклюзивного автомобіля нарешті знайшли гідного покупця, зловмисники вирішили косметично його освіжити на одному з міських СТО. Оперативники спрацювали миттєво - позашляховик прямо з мийки доставили в поліцейську дільницю", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на те, що кузовні номери машини були перебиті, експерти-криміналісти встановили оригінальний заводський номер, який повністю збігся з номером розшукуваного автомобіля гравця футбольного клубу. Також від працівників СТО була отримана інформація щодо особи, яка пригнала до них цей джип.

Фото: Департамент внутренней безопасности Нацполиции

Тоді ж у карний розшук одеської поліції звернулася місцева мешканка. Жінка розповіла, що у вересні минулого року знайомий позичив у неї 27,5 тис. доларів США, залишивши в вигляді застави свій Range Rover. Однак через десять місяців автомобіль, припаркований під будинком, зник. Заявник припустила, що до цього може бути причетний її боржник.

Перевіряючи цю інформацію, слідчі надали жінці фото осіб, які перебувають в спеціальних поліцейських базах. На одному з них вона впізнала свого знайомого.

Отримавши дозвіл суду на проведення санкціонованого обшуку, оперативники внутрішньої безпеки та карного розшуку поліції регіону прийшли за місцем проживання підозрюваного - 30-річного уродженця Одеси, колишнього випускника Академії внутрішніх справ України. Кілька років тому він вже потрапляв в поле зору правоохоронців за викрадення автомобілів. Однак відповідальності йому вдавалося уникнути.

Під час обшуку в квартирі було знайдено фальшиві паспорт і гроші, а також порошкоподібну речовину білого кольору (за висновком проведеної експертизи - кокаїн). А у дворі будинку зловмисника, в його гаражі і на одній з охоронюваних поблизу стоянок правоохоронці виявили три автомобілі, що перебували в розшуку: Toyota-Rav4 (викрадена в Харкові), Audi A4 (викрадена на території Республіки Молдова) і Reng Rover (викрадений в Одесі). На всіх автомобілях "специ" змінили номери, а Audi ще і перефарбували в інший колір за допомогою плівки.

Фото: Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції

На сьогодні іномарки вилучено та доставлено в управління обласної поліції, їх власники встановлені. Відносно 30-річного одесита, якого рішенням суду взято під варту, розпочато кримінальне провадження за зберігання особливо небезпечної наркотичної речовини.

Фото: Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції

Давати свідчення про викрадені автомобілі він поки що відмовляється, посилаючись на ст.63 Конституції України.

Як повідомлялося в липні, в Харкові поліцейські затримали трьох чоловіків, підозрюваних у викраденні елітних іномарок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram