ГоловнаСуспільствоЖиття

Пілоти ЗСУ виступили на авіашоу SIAF-2016 у Словаччині

Льотчик Оксанченко отримав нагороду від командувача повітряними силами країни.

Українські військові пілоти успішно виступили на дводенному міжнародному авіаційному показі SIAF-2016 у місті Сляч в Словаччині.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

Цього року Україну представляли екіпажі двох винищувачів Су-27 і Су-27УБ на статичному і динамічному показах, а також військово-транспортний літак Ан-26.

Фото: Прес-служба Міноборони

"Фірмовий прохід літаків парою в небі Словаччини сповістив усіх про прибуття українських учасників. Льотчик повітряних сил ЗСУ, полковник Олександр Оксанченко під час свого виступу в повітрі здивував публіку оновленою програмою. До фігур вищого пілотажу він додав кілька нових елементів, а також ускладнив програму ефектними зв'язками за зразком косих петель під 90 градусів", - зазначають у Міноборони.

Фото: Прес-служба Міноборони

Найбільше публіку вразило бездоганне виконання петлі Нестерова, кількох "дзвонів", бойові розвороти з поворотом у внутрішній бік ("вухо"), а також бойові розвороти з "бочками".

Саме Оксанченка глядачі обрали переможцем серед військових льотчиків. Український пілот отримав спеціальний трофей від командувача повітряними силами Словаччини.

Фото: Прес-служба Міноборони

Раніше українці були учасниками словацького авіашоу 2013 року. Попереду в них також виступи на авіапоказах у Чехії і на Мальті.

Нагадаємо, в травні Київський авіаремонтний завод випустив перший в Україні реанімаційний літак Ан-26.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram