ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" презентував бойовий безпілотник і міні-БТР на дистанційному управлінні

Також представили зразок нового бойового модуля "Вій".

"Укроборонпром" презентував секретарю Ради національної безпеки і оборони Олександру Турчинову свої новітні розробки - багатофункціональний безпілотний авіаційний комплекс "Горлиця" і зразок безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом".

Про це повідомляють на сайті держконцерну.

Комплекс "Горлиця" розробляється на держпідприємстві "Антонов" у кооперації з провідними підприємствами України. Це перший вітчизняний тактичний безпілотник, який, зокрема, може нести засоби ураження. Практична відстань його польоту становить понад 1 тис. км.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"Фантом" - це дистанційно керований міні-бронетранспортер. Денний і нічний комплекси прицілювання дозволяють вести вогонь у будь-який час доби на відстань понад 1 км. Запас ходу - до 20 км, управління здійснюється через захищений радіоканал або волоконний кабель завдовжки 5 км. "Фантом" здатен транспортувати боєкомплект, евакуювати поранених із поля бою і виконувати бойові завдання.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Також презентували дослідний зразок нового бойового модуля "Вій", установлений на бронетранспортер "Дозор-Б", призначений для ураження воїнів піхоти, транспортних засобів, наземних об'єктів і повітряних цілей на висотах до 1 тис. м. Його робота здійснюється дистанційно - на відстані до 50 м. Прицільна дальність - до 2 км, темп стрільби - 3400 постр./хв.

Нагадаємо, консультантом "Укроборонпрому" став екс-голова американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Ентоні Тетер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram