ГоловнаСуспільствоПодії

У селі під Ізмаїлом місцеві жителі влаштували погром циганських будинків

Одного з ромів підозрюють у вбивстві дитини.

Жителі села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області розгромили декілька будинків представників ромської меншини після того, як чоловіка ромської національності звинуватили в убивстві 8-річної дівчинки.

Про це пише місцевий сайт "Таймер".

Тіло дитини знайшли в лісосмузі поблизу села вранці 27 серпня. Незабаром після цього було затримано 21-річного місцевого жителя - як виявилося, ромської національності.

Конфлікт між ромською діаспорою та місцевими жителями в Лощинівці існує вже давно: ромів, які оселилися в селі кілька років тому, місцеві жителі звинувачують у тому, що ті промишляють різними видами кримінального бізнесу, включаючи грабежі, торгівлю наркотиками і вимагання.

Присутні на місці поліцейські не зуміли заспокоїти бунтарів і викликали підкріплення. З Ізмаїла в село відправили спецназ. На щастя, сутичок між жителями й озброєними правоохоронцями не відбулося, тому що голові Кілійської райради Павлу Бойченку вдалося вмовити мешканців розійтися по домівках, але на ранок 28 серпня в селі призначили народне віче, на якому обговорюватимуть ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Мукачевому конфлікт між циганами завершився вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram