ГоловнаСуспільствоПодії

П'яний водій збив насмерть 7-річну дитину в Чернігівській області

Ще двоє дітей потрапили до лікарні з важкими травмами.

45-річний водій на Ford Focus вчора ввечері збив насмерть 7-річного хлопчика на дорозі між селами Лашуки і Смичин в Чернігівській області.

Ще двоє дітей - 13-річний хлопчик і 3-річна дівчинка - доставлені в дитячу обласну лікарню з тяжкими тілесними ушкодженнями, повідомляє обласна поліція.

Фото: npu.gov.ua

За результатами медичного обстеження виявилося, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння з рівнем алкоголю в крові 1,6 проміле. Його затримано і поміщено в ізолятор тимчасового утримання.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, 17 липня схожий випадок стався в Решетилівському районі Полтавської області. Тоді 7-річну дитину збито на пішохідному переході.

4 червня в Василькові Київської області водій ВАЗу на великій швидкості протаранив білборд, виїхав на узбіччя та збив насмерть двох дівчаток 10-12 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram