ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва пройшла акція на підтримку Умерова

Активісти вимагають звільнити заступника голови Меджлісу і надати йому медичну допомогу.

На майдані Незалежності в Києві проходить акція на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого утримують у Сімферопольському психо-неврологічному диспансері на примусовій експертизі, а також усіх незаконно переслідуваних громадян в анексованому Росією Криму.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Підтримати Умерова прийшли декілька десятків людей. Вони тримають у руках українські та кримськотатарські прапори і листівки.

Активісти вимагають від Росії негайно звільнити Умерова та надати йому необхідну медичну допомогу, а також припинити кримінальне переслідування.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров зачитав на мітингу список політичних в'язнів, яких незаконно утримує російська влада в анексованому Криму.

Нагадаємо, Умерова затримали в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці в фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою нібито в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Справа проти Умерова базується на відеозаписі його виступу в Києві, де він 19 березня 2016 року декілька разів заявив, що Росія повинна піти з Криму.

Зараз він перебуває в Сімферопольському психо-неврологічному диспансері на примусовій експертизі. 21 серпня його донька повідомила, що стан здоров'я Умерова різко погіршився.

Докладніше про кримського татарина Ільмі Умерова, якого Росія методами каральної психіатрії намагається змусити мовчати про захоплення Криму, читайте в матеріалі LB.ua "Свобода Ільмі Умерова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram