ГоловнаСуспільствоВійна

Україна наполягає на повному припиненні вогню в зоні АТО до 1 вересня

Тільки в Луганській області на лінії зіткнення розташовано 126 навчальних закладів.

Україна наполягає на повному припиненні вогню в зоні АТО до 1 вересня
Фото: Макс Требухов

Україна закликає припинити вогонь у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі до 1 вересня.

Про це заявила представник Києва в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє БЕЛТА.

"Ми наполягаємо на безумовному припиненні вогню. Особливо це актуально напередодні 1 вересня. Сьогодні українська сторона в усіх чотирьох підгрупах виступає з ініціативою, що напередодні 1 вересня просто зобов'язані всі сторони припинити вогонь, тому що страждають не тільки військові, але і цивільне населення", - наголосила Геращенко.

За її словами, на лінії зіткнення тільки в Луганській області розташовані 126 навчальних закладів. В окремих регіонах минулого року діти не могли відвідувати школи через бойові дії.

"Безумовно, просто необхідно подумати про безпеку дітей. Ми закликаємо, щоб режим припинення вогню діяв стабільно і ніяких порушень не було", - зазначила перший віце-спікер.

Нагадаємо, в Мінську відновлює роботу контактна група з питань Донбасу. Представник України - екс-президент Леонід Кучма - вперше з липня буде присутній на засіданні. До цього він брав участь у переговорах по скайпу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram