ГоловнаСуспільствоЖиття

У Хмельницькому відкрився 9-й у світі кінологічний центр ВМитО

Центр створено на базі департаменту ДФС України.

У Хмельницькому відкрився 9-й у світі кінологічний центр ВМитО
Фото: rbc.ua

У Хмельницькому сьогодні, 26 серпня, розпочав роботу Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації (ВМитО).

Про це повідомляє РБК-Україна.

Центр було створено на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби. Він дасть Україні можливість активно обмінюватися досвідом і передовими методиками з іншими країнами.

"Слід зазначити, що завдяки ефективній підготовці кінологічних команд на кордоні нашої держави виявлено понад 400 кг наркотичних і психотропних речовин, понад 184 тис. пачок сигарет, 358 одиниць вогнепальної зброї, частин і механізмів для неї, більш ніж 10 тис. шт. патронів", - зазначив присутній на відкритті Центру голова ДФС Роман Насіров.

Фото: rbc.ua

Кінологічний центр ВМитО - дев'ятий у світі. Чотири такі центри працюють в Азії (Казахстан, Узбекистан, Азербайджан і Китай) і три - в Європі. Восьмий центр у Саудівській Аравії - в процесі будівництва.

Фото: rbc.ua

Нагадаємо, в липні у Львівській області десять німецьких вівчарок з кінологічного центру Держприкордонслужби склали присягу на вірність державі та господарю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram