ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію підтримки Сенцова і Кольченка

Рік тому українським активістам було винесено вирок.

У Києві в четвер, 25 серпня, пройшла акція підтримки засуджених у Росії політв'язнів-кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

У річницю винесення вироку незаконно утримуваним у Росії активістам на Поштовій площі зібралися правозахисники, друзі та близькі політв'язнів. Учасники акції тримали в руках портрети російських катів за ґратами, серед яких головною фігурою був президент РФ Володимир Путін.

Режисера і письменника Олега Сенцова затримали 11 травня 2014 року працівники ФСБ у Криму. Його звинуватили в скоєнні терористичних актів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Режисер назвав справу політичною і сфабрикованою і заявив про застосування тортур. Олег Сенцов відбуває покарання в Якутії. Кольченка засудили до 10 років колонії нібито за підготовку і вчинення терористичних актів у Сімферополі. На початку березня 2016 року його етапували у виправну колонію №6 Копейська Челябінської області. Російська влада офіційно визнала Кольченка громадянином України.

Раніше повідомляли, що Сенцов і Кольченко просять українців писати їм листи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram