ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваному в смерті жителя Кривого Озера поліцейському оголошено підозру в умисному вбивстві

Слідчі дії не проводилися.

 Підозрюваному в смерті жителя Кривого Озера поліцейському оголошено підозру в умисному вбивстві
Фото: news.pn

Одному із затриманих співробітників поліції, яких підозрюють в смерті жителя Кривого Озера Миколаївської області, оголошено підозру в умисному вбивстві.

Про це на брифінгу в четвер, 25 серпня, повідомив заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило, повідомляє Укрінформ.

"Трьом із шести поліцейських вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень). Крім того, одному з них оголосили про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК)", - сказав Божило.

За його словами, щодо трьох інших поліцейських тривають слідчі дії, за результатами яких буде дана законна оцінка. Всі винні будуть покарані.

Він також зазначив, що для розслідування резонансного вбивства жителя Кривого Озера створена група з 10 досвідчених слідчих і 5 прокурорів.

Відзначається, що прокурор на більшість запитань журналістів не відповідав, посилаючись на таємницю слідства. Він також зауважив, що слідчі дії не проводилися, поки підозрюваних не вивезли за межі Кривого Озера, адже існувала реальна загроза самосуду над ними.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в Кривому Озері шестеро поліцейських прибули на виклик розбиратися зі сімейним скандалом і грабунком, закували в наручники нетверезого місцевого жителя Олександра Цукермана і стали його бити. Поліцейські били Цукермана кийками, руками і ногами, а також вистрілили в нього з травматичної зброї. Цукерман помер від попадання кулі в серце.

Удень 24 серпня сотні жителів Кривого Озера зібралися біля будинку загиблого чоловіка і вимагали справедливого розслідування смерті Цукермана. Пізніше поліцейських, які побили жителя Кривого Озера, вивезли в Миколаїв, при цьому люди ледь не перевернули автозак. Пізно ввечері 24 серпня кілька десятків людей пішли на штурм Кривоозерського відділення поліції, але їх вдалося заспокоїти.

25 серпня Деканоїдзе розформувала Кривоозерське відділення поліції. Також буде звільнено керівний склад поліції області.

Раніше повідомлялося, що підозри в убивстві жителя Кривого Озера пред'явлені старшому лейтенанту поліції Миколі Хоменку, сержанту поліції Денису Ляхвицькому і сержанту поліції Олександру Причипойді. Головним підозрюваним є водій-поліцейський сержант поліції Ляхвицький. Саме він, за даними слідства, стріляв в Олександра Цукермана з травматичного пістолета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram