ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили світломузичний фонтан біля Національної опери

Однією з композицій фонтану стане гімн України.

У Києві біля Національної опери у вівторок відбулося відкриття оновленого світломузичного фонтану. У церемонії взяв участь київський міський голова Віталій Кличко.

"Сьогодні ми запускаємо світломузичний фонтан біля Національної опери України. Його багато хто просто не помічав, адже він не працював понад 15 років. Я впевнений, що цей фонтан стане однією з візитних карток центру нашої столиці і однозначно прикрасить площу біля Національної опери", - цитує Кличка його сайт.

Фото: kiev.klichko.org

Мер зазначив, що фонтан вдалося відновити спільними зусиллями міської влади та меценатів, небайдужих киян, які хочуть бачити місто красивим, сучасним і європейським.

Фото: kiev.klichko.org

"Дуже добре, що Київ стає містом парків, скверів, містом фонтанів", - зазначив мер.

Фото: kiev.klichko.org

Репертуар музичного супроводу розробляли спільно з режисерами Національної опери. Однією з композицій фонтану стане гімн України, під час виконання якого струмені фонтану будуть підсвічуватися в жовто-блакитній гамі. Освітлення світлодіодне - 32 млн кольорів, які можуть змінюватися 10-15 разів на секунду. Максимальна висота струменя фонтану становить 15 метрів.

Фото: kiev.klichko.org

Удень фонтан працюватиме в звичайному режимі, а ввечері кияни зможуть подивитися світломузичне шоу.

Нагадаємо, 28 травня 2016 року в Києві відбулося відкриття світломузичного фонтану на Русанівському каналі, яке приурочили до Дня міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram