ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі СЦКК потрапили під обстріл на Донбасі

Автомобіль отримав пошкодження, військові сховалися в укриття.

20 серпня спостережна група української сторони в українсько-російському Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) потрапила під обстріл з боку бойовиків.

Про це йдеться в заяві керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького.

Військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій Збройних Сил України виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл вищевказаного району із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм і 120 мм.

Незаконні збройні формування з 16:20 до 16:45 по вказаному районі з боку населеного пункту Калинівка в напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм і обстріляли із зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів.

"Незважаючи на те, що автомобіль наглядової групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер «НМ», по ньому все одно вівся вогонь. У результаті чого в автомобіля пошкоджені переднє і заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні і задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка. Під час обстрілу особовий склад наглядової групи встиг сховатися в укриття і пошкоджень не отримав", - сказано в повідомленні.

Пошкоджений автомобіль після вжитих СЦКК заходів з припинення вогню вдалося евакуювати з небезпечного району.

Україна винесе цей інцидент на обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про обстріл спостережної групи також повідомили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, СЦЦК було створено у вересні 2014 року для контролю виконання домовленостей про припинення вогню. У центр входять українські та російські військові.

Військовослужбовці Росії, які входять до складу СЦКК і перебувають на території України, мають статус звичайних туристів. На кінець минулого року в СЦКК входити 74 російських офіцери, з яких 34 постійно перебували на території, підконтрольній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram