ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 71 обстріл у суботу

По Авдіївці стріляли з важкого озброєння.

Штаб АТО нарахував 71 обстріл у суботу

За минулу добу російські окупаційні війська 71 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

На Донецькому напрямку ворог 26 разів порушував режим припинення вогню. Гаряче було на ділянці Авдіївка-північні окраїни Горлівки. Там противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а з настанням темряви здійснив серію обстрілів Авдіївки з важкої артилерії. Два десятки снарядів калібру 152 мм і більш ніж сорок 122 мм було випущено в сторону позицій українських захисників. Ще десять 122 мм снарядів противник випустив по укріпленнях на північ від Красногорівки. В Авдіївці окупанти також застосували БМП, а в Кірово і Світлодарську - міномети калібру 82 мм, повідомляє штаб АТО.

38 обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку. Вогонь з мінометів різного калібру і гранатометів противник відкривав по Новогригорівці і Старогнатівці, Талаківці, Широкиному, Красногорівці, Мар'їнці та Новотроїцькому. По укріпленнях у Новогригорівці, Мар'їнці та Широкиному вогонь вели також з кулеметів великого калібру. У Широкиному активізувався снайпер. У Талаківці, Красногорівці та Мар'їнці противник задіяв бронетехніку.

У Луганській області вогонь з мінометів і гранатометів противник вів по Новозванівці і Кримському, стрілецьку зброю застосував у Новоолександрівці та Золотому. У Новоолександрівці також активність проявив ворожий снайпер.

Нагадаємо, в п'ятницю на Донбасі загинув один український військовий, четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram