ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновника Держслужби ветеранів спіймали на хабарі 230 тисяч гривень

У таку суму держслужбовець оцінив перемогу в тендері на лікування бійців АТО.

Чиновника Держслужби ветеранів спіймали на хабарі 230 тисяч гривень
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронні органи затримали на хабарі посадовця Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції і бізнесмена-посередника.

Як повідомляють на сайті СБУ, чиновник за 230 тисяч гривень обіцяв комерційній структурі забезпечити перемогу в конкурсних торгах із надання послуг психологічної реабілітації і санаторно-курортного лікування учасникам антитерористичної операції.

Зловмисників затримали в центрі Києва під час передачі всієї суми хабара.

Під час обшуків за місцем проживання чиновника та посередника правоохоронці вилучили понад один мільйон гривень, оригінали документації конкурсних торгів, друку, факсиміле й інші документи, що свідчать про здійснення операцій із грошима, виділеними на реабілітацію учасників АТО.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Відкрито також кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна) Кримінального кодексу України. В його рамках встановлюють осіб усіх чиновників і комерсантів, причетних до присвоєння понад 20 мільйонів гривень при реалізації державної програми "Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram