ГоловнаСуспільствоЖиття

Вузькоколійку Антонівка-Зарічне знову можуть закрити

Львівська залізниця додала ще один неробочий день у розклад.

Вузькоколійку Антонівка-Зарічне знову можуть закрити
Фото: Леонид Сватиков

Львівська залізниця додала ще один вихідний день для вузькоколійної залізниці Антонівка-Зарічне.

Про це кореспонденту LB.ua розповіли активісти.

Львівська філія "Укрзалізниці" скасувала курсування приміського поїзда Антонівка-Зарічне по вівторках, мотивуючи поганим станом тепловоза і потребою в ще одному дні для ремонту і профілактики. Водночас активісти повідомляють, що працівники залізниці не проводять належного ремонту тепловоза.

Також один з тепловозів на лінії зламаний уже понад рік, але керівництво не вживає жодних заходів для його ремонту.

За словами активістів, днями в Антонівку приїжджала комісія Львівської залізниці, яка проводила збори залізничників. На зборах було заявлено, що якщо місцеві жителі не протестуватимуть, то курсування приміського поїзда скасують ще по суботах, після чого будуть спостерігати за діями місцевих жителів, щоб скасувати курсування взагалі.

2014 року Львівська залізниця порізала тепловоз ТУ2-066, який раніше курсував на ділянці Антонівка-Зарічне.

"Закриття чергового дня роботи вузькоколійки Антонівка - Зарічне навряд чи зменшить збитки для УЗ - але точно зменшить кількість клієнтів. Замість економії мастила і дизелю (який тепер будуть красти), може, варто подумати про маркетинг? Окремо хочу відзначити бажання Львівської залізниці закривати вузькоколійні дороги, які в Європі, наприклад, приносять колосальний дохід", - зазначив активіст зі збереження Боржавської вузькоколійки Денис Добра.

У Рівненській дирекції залізниці, яка управляє, зокрема, ділянкою Антонівка-Зарічне, від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, на початку лютого Львівська залізниця на кілька днів закривала вузькоколійку Антонівка - Зарічне через крадіжку 5 кілометрів дротів повітряної лінії зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram