ГоловнаСуспільствоВійна

"Українських диверсантів" судитимуть у Криму

Обмін затриманих з українською стороною поки що не обговорювали.

"Українських диверсантів" судитимуть у Криму

Затриманих в анексованому Криму "українських диверсантів", яких звинуватили в спробі організації серії терактів, судитимуть на території півострова.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в російських правоохоронних органах.

"Затримані перебувають в одному з кримських СІЗО. Всі слідчі дії з ними, а також судовий процес будуть проводити в Криму строго відповідно до російського законодавства за принципом територіальності вчиненого злочину", - розповіло джерело.

За його словами, питання обміну затриманих поки що не обговорювали.

"Українська сторона поки не висловлювала в установленому порядку будь-яких ініціатив, пов'язаних із видачею підозрюваних. У досудовому порядку це питання навряд чи може бути вирішене", - уточнив співрозмовник.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ звинуватила українське Головне управління розвідки в спробі організації терактів у Криму. Міноборони, ГУР і РНБО України відкинули ці звинувачення. Президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

У Росії заявили про можливість розриву дипломатичних відносин і про відмову від "нормандського формату" мирного врегулювання на Донбасі.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгенія Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це Андрій Захтей і Редван Сулейманов. Панова і Захтея вже заарештували на два місяці.

За даними депутата Антона Геращенка, Захтей є двічі судимим рецидивістом на прізвисько "Зая". Сулейманова, за інформацією голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, затримали в Криму за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram