ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму понад двісті водіїв позбавили прав за українські номери

За водіння автомобіля з українськими реєстраційними знаками оштрафовано 3,3 тис. водіїв.

У Криму понад двісті водіїв позбавили прав за українські номери
Фото: mayak-inform.ru

Більш як двохсот водіїв в окупованому Росією Криму були тимчасово позбавлені права на керування транспортним засобом з українськими номерами.

Про це повідомляє сайт російської "влади" окупованого півострова Кримінформ.

За даними кримського управління ДАІ, за керування транспортними засобами з українськими реєстраційними знаками, виданими в Криму до 18 березня 2014 року, водійські права тимчасово (строком від одного до трьох місяців) втратили 209 водіїв.

Відзначається, що з 1 квітня за водіння автомобіля з українськими реєстраційними знаками, виданими в Криму, було оштрафовано 3,3 тис. водіїв на загальну суму в 1,97 млн руб. З початку року в Криму українські реєстраційні знаки на російські були замінені на 65,4 тис. транспортних засобах, з яких 34,4 тис. - пройшли перереєстрацію після 1 квітня цього року.

Нагадаємо, перереєстрація транспортних засобів у Криму почалася в липні 2014 року і завершилася 1 квітня 2016-го. Автомобілі з українською реєстрацією не можуть перебувати на півострові більш як 90 днів. За перевищення цього терміну власникам авто погрожували штрафувати або навіть вилучати транспортні засоби.

У лютому суд РФ відмовив кримчанину залишити українські автомобільні номери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram