ГоловнаСуспільствоЖиття

Заарештований екс-директор львівського звалища вийшов під заставу

Богдан Горбаль сплатив 110 тис. гривень застави.

Заарештований екс-директор львівського звалища вийшов під заставу
Фото: EPA/UPG

Колишній директор комунального підприємства "Збиранка" Богдан Горбаль, якого заарештували у справі про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі, вийшов на волю.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, передає місцеве видання ZIK.

За даними видання, Горбаль сплатив 110 тис. гривень застави. Чи вийшов під заставу інший обвинувачений - екс-заступник директора "Збиранки" Борис Плашенко - поки що не повідомили. Відомо, що він теж мав намір внести заставу.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом стався зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня знайшли тіла трьох рятувальників: Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Також зник безвісти працівник КП "Збиранка".

16 серпня Галицький районний суд Львова заарештував на два місяці двох колишніх керівників КП "Збиранка" - директора і його заступника. Їх звинувачують у порушенні правил екологічної безпеки на звалищі, що призвело до загибелі людей, а також у службовому недбальстві, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 236, ч. 2, ст. 367 КК).

Третього підозрюваного - начальника полігону ТБВ Олександра Куприча - можуть узяти під варту після того, як його випишуть з лікарні, де він зараз перебуває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram