ГоловнаСуспільствоВійна

Російські ЗМІ назвали імена силовиків, які загинули під час "диверсії" в Криму

Усі нападники нібито втекли на територію України, "відстрілюючись із заростей очерету".

Російські ЗМІ назвали імена силовиків, які загинули під час "диверсії" в Криму
Фото: newc.info

У результаті так званої "диверсії" на території анексованого Криму загинули підполковник ФСБ РФ Роман Каменєв і механік-водій БМД єфрейтор Семен Сичов.

Про це пише газета "КоммерсантЪ" із посиланням на джерело, близьке до розслідування.

6 серпня ФСБ нібито отримала оперативну інформацію про те, що найближчої ночі ймовірні "поплічники диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтей готуються зустріти загін із-за кордону в районі села Суворове.

Співробітники відділу супроводу оперативних заходів (ВСОЗ) розділилися на три групи, одну з них очолив підполковник Роман Каменєв. На його групу близько 2:00 нібито вийшла група прибулих з-за кордону збройних людей, яким підполковник запропонував здатися. Однак після цього один з "українських диверсантів" нібито відкрив вогонь з автомата, в результаті чого Каменєв помер від поранень. При цьому, за словами джерела видання, двох "бойовиків" ліквідували, а ще трьох "обеззброїли і поклали на землю".

Наступного дня, 7 серпня, в болотистій місцевості біля затоки Сиваш нібито вдалося виявити другу групу "диверсантів".

"Десантники спробували окриками зупинити людей, які з'явилися з плавнів, проте ті кинулися назад у зарості очерету і, сховавшись у них, відкрили вогонь з автоматів", - пише "КоммерсантЪ".

У результаті стрілянини нібито поранили єфрейтора Сичова, який згодом помер. При цьому наголошують, що всім нападникам удалося втекти на територію України.

"Стріляти ж по них на ураження російські десантники, за деякими даними, не наважилися, адже просто за смугою очерету розташовані городи дачного товариства і кулі могли влучити в будинки українських садівників", - пише видання.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель внаслідок сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

За даними LB.ua, в ніч з 6 на 7 серпня російські військові, які несли службу поблизу КПП "Армянськ", відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них на катерах. Прикордонники відкрили вогонь у відповідь. У результаті перестрілки одну людину було вбито (прикордонника), чотирьох (військового і трьох прикордонників) поранено.

Через добу в ніч із 7 на 8 серпня російські військові знову відкрили стрілянину на КПП "Армянськ" у Криму. Цього разу вони стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область. Отримали поранення двоє людей. Усвідомивши, що накоїли, стрільці втекли. Незабаром трьох затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram