ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Міносвіти відібрало 79 наукових проектів для фінансування з бюджету

У держбюджеті на ці цілі зарезервовано 12 млн грн.

Міносвіти відібрало 79 наукових проектів для фінансування з бюджету
Фото: http://mon.gov.ua/

79 наукових розробок молодих учених, які перемогли в конкурсі проектів молодих учених, фінансуватимуть коштом державного бюджету. На це виділено 12 млн грн.

Як повідомляють на сайті Міносвіти, 15 серпня відбулося фінальне засідання конкурсної комісії з відбору проектів.

Такий конкурс проводили вперше. Його оголосили за тематичними напрямками, які відповідають пріоритетам участі України в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт 2020". Міністерство отримало 439 проектів наукових робіт молодих учених зі 114 вищих навчальних закладів і наукових установ.

Фінансування проектів-переможців розпочнеться цього місяця.

За результатами роботи комісії підписано наказ, яким затверджено перелік проектів, які пройшли конкурсний відбір.

Нагадаємо, конкурс проектів молодих учених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах і наукових установах, що належать до сфери управління Міносвіти, стартував у травні 2016 року.

За умовами конкурсу, керівником проекту повинен бути кандидат наук віком до 35 років; докторант або доктор наук віком до 40 років, який працює (навчається) у вищому навчальному закладі, науковій установі на момент подання проекту на Конкурс. До складу виконавців проекту можуть входити студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники та інші дослідники, вік яких на момент подання проекту не перевищує 35 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram