ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові знеструмили трамваї через борги за електрику

Частина трамваїв не вийшли на маршрути.

У Харкові знеструмили трамваї через борги за електрику
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

У Харкові в неділю, 14 серпня, трамваї №№1, 3, 7, 12, 20 не вийшли на свої маршрути через знеструмлення трьох тягових підстанцій комунального підприємства "Міськелектротранссервіс" підприємством "Харківобленерго", яке забезпечує електроенергією харківський електротранспорт.

Про це повідомив заступник харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, передає прес-служба мерії.

За його словами, відключення відбулося о 2:30 ночі через несплату за електроенергію.

"Ми постійно зверталися до керівництва країни з питання компенсації за перевезення пільгового контингенту населення. Цього року, вперше за багато років, держава не виділила ні копійки. Також зазначу, що ця компенсація ніколи не приходила в місто "живими" грошима, це завжди були клірингові зарахування за електроенергію", - сказав Водовозов.

При цьому заступник мера назвав комерційну позицію "Харківобленерго" абсолютно неприйнятною з погляду соціальної складової, "оскільки підприємство бере в заручники не тільки мерію, а й харків'ян, прекрасно розуміючи корінь проблеми".

"Ми сподіваємося на розумний підхід обленерго до вирішення цього питання і відновлення подачі електроенергії на ці підстанції найближчим часом. Шантажувати себе місто не дозволить, і ми вважаємо неприйнятним так ставити питання, коли провина не лежить на міській владі. Прикладом є Харківський метрополітен, яким після зміни в законодавстві місто самостійно компенсує кошти за пільговий проїзд із міського бюджету", - зазначив Водовозов.

Також він повідомив, що міська влада підготує чергове звернення до Кабінету Міністрів України стосовно якнайшвидшої виплати компенсації за проїзд пільгового контингенту населення, щоб вирішити питання з оплатою за постачання електроенергії "Харківобленерго".

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що віялових відключень і імпорту електроенергії в Україні не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram