ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі відбувся Марш рівності

Організатори подали нову заявку після заборони суду.

Марш рівності в Одесі, проведення якого було 11 серпня заборонено Одеським окружним адміністративним судом, усе ж відбувся.

Фото: facebook.com/OdessaPride

Місцеве видання "Думская" пише, що організатори ЛГБТ-фестивалю 12 серпня подали повторне повідомлення про проведення маршу. Мерія вирішила не подавати в суд новий позов про заборону ходи.

Захід пройшов на невеликій ділянці Приморського бульвару від пам'ятника Дюку до Думської площі (близько 250 метрів).

Учасників маршу привезли автобусом прямо до місця акції.

Фото: facebook.com/OdessaPride

Нагадаємо, в Одесі 10 серпня розпочався чотириденний фестиваль квір-культури "ОдессаПрайд-2016". Завершальним заходом фестивалю мав стати марш рівності. 10 серпня Головне управління Нацполіції в Одеській області надіслало лист до Одеської міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

У документі, зокрема, зазначалося, що в суспільстві неоднозначно сприймають заходи, заплановані в цей період у рамках фестивалю "ОдессаПрайд-2016": з відповідними зверненнями в поліцію вже звернулися народний депутат Павло Унгурян та митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Українська православна церква Московського патріархату). Крім того, заходи фестивалю збігаються за часом і місцем проведення з низкою акцій патріотичного характеру, а також акціями, спрямованими на протидію ЛГБТ-пропаганди.

Рік тому марш рівності в Одесі не відбувся через заборону суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram