ГоловнаСуспільствоЖиття

В Ужгороді вкрали в пам'ятника шаблю

Москаль не задоволений роботою правоохоронців.

В Ужгороді вкрали в пам'ятника шаблю
Фото: Знайдено в Україні

В Ужгороді вкрали елемент пам'ятника угорському поету Шандору Петефі, розташованому на однойменній площі в центрі міста, повідомляє Карпатський об'єктив.

На фотографіях видно, що невідомі викрали лезо шаблі у бронзового пам'ятника Петефі, причому руків'я залишилося в руках у поета.

"Варварство повторюється майже щороку. На жодному з пам'ятників міста жоден елемент не викрадали стільки разів", - зазначає інтернет-видання.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль висловив співчуття у зв'язку з актом вандалізму над пам'ятником Шандору Петефі в Ужгороді і розкритикував бездіяльність правоохоронних структур міста, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я надіслав керівнику Національної поліції України телеграму про незадовільну роботу щодо розкриття цього злочину співробітниками поліції. А місцевим правоохоронцям доручив докласти максимум зусиль для розкриття акту вандалізму", - заявив Москаль на відкритті спортивного майданчика в Ужгороді разом з уповноваженим уряду Угорщини Іштваном Грежою.

"Мені дуже прикро, що це сталося незадовго до наших найбільших державних свят - Дня незалежності України та Дня Св. Іштвана", - додав голова обладміністрації.

Пам'ятник було встановлено в сквері на пл. Петефі в центрі Ужгорода в 1990 році, він розміщений на невеликому постаменті і має розміри в людський зріст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram