ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 62 обстріли за добу на Донбасі

Окупанти застосовують важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 62 обстріли за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі російські окупаційні війська 62 рази відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі по 28 разів - на Донецькому і Маріупольському напрямах і шість - у Луганській області.

Як повідомляє штаб АТО, на Донецькому напрямку окупанти, порушуючи Мінські домовленості, застосували важку артилерію 122-го калібру в Луганському. Під вогонь 82-міліметрових мінометів близько 10 разів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Верхньоторецькому, Кам'янці та Новоселівці Другій. Також там противник стріляв із гранатометів і великокаліберних кулеметів. По укріпленнях біля Зайцевого, Луганського, Новгородського і Невельського вели вогонь з гранатометів і кулеметів. У Верхньоторецькому, Новгородському і Майорську ворог застосував бронетехніку. На цьому напрямку також вели вогонь із зенітної установки.

На Маріупольському напрямку під час обстрілів зі 120- і 82-міліметрових мінометів по українських позиціях у Красногорівці, Талаківці, Новотроїцькому та Широкиному противник випустив понад сто мін. Вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів вели по Гнутовому. Поблизу Широкиного і Мар'їнки противник активно використовував бронетехніку. Двічі відкривав вогонь ворожий снайпер. У Березовому і Водяному провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї.

У Луганській області неспокійно було в Новоолександрівці. Тут ворог відкривав вогонь з мінометів різного калібру, автоматичних гранатометів і протитанкових гранатометів. Зі стрілецької зброї було обстріляно Попасну.

За добу вісім разів на напрямках Широкино-Водяне, Луганське-Троїцьке та в районі Донецька зафіксовано безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, в понеділок у результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, п'ятеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram