ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 71 раз обстріляли позиції сил АТО

Терористи активізувалися на всіх напрямках.

За добу бойовики 71 раз обстріляли позиції сил АТО
Фото: EPA/UPG

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових. Із них 30 разів - на Донецькому напрямку, 26 - разів на Маріупольському і 15 - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

У вівторок з 11:00 ранку до 20:00 терористи з мінометів обстрілювали житлові райони населених пунктів поблизу Донецька. Станом на ранок 3 серпня було зафіксовано 11 обстрілів житлових кварталів Авдіївки, Опитного і Зайцевого, по яких випустили 85 мін, із них вісім - калібру 120 мм, що заборонено Мінськими домовленостями.

На Донецькому напрямку сепаратисти не припиняють збройних провокацій на ділянці Красногорівка - Авдіївка - Горлівка. Тут бойовики застосовували під час обстрілу 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю, а під Луганським і Майорськом - озброєння бойової машини піхоти (БМП). Гаряче було в Зайцевому, там ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями суперважку ствольну артилерію.

На Маріупольському напрямку противник вів вогонь по українських опорних пунктах із мінометів, гранатометів і кулеметів. Гаряче було в Красногорівці. У Мар'їнці, Широкиному, Талаківці і Водяному сепаратисти також використовували під час обстрілу БМП. Танк і снайперський вогонь зафіксовано в Мар'їнці.

На Луганському напрямку окупанти вели і прицільний, і хаотичний мінометний і гранатометний вогонь по Новозванівці і Кримському. Новоолександрівка і Золоте потрапили під гранатометний вогонь, у Станиці Луганській ворог застосував БМП. У Новозванівці також активізувався снайпер.

Також військові зафіксували розвідувальні польоти безпілотника бойовиків у районі Донецька.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розраховує на прогрес у реалізації Мінських угод до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram