ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві сталися сутички під час суду над бійцями "Торнадо"

Товариші підсудних влаштували бійку з поліцейськими

Під Оболонським районним судом Києва, де сьогодні розглядають по суті справу 12 бійців спецроти "Торнадо", відбулися сутички.

Фото: 112.ua

Люди, які прийшли підтримати торнадівців, спробували перелізти через паркан суду, щоб потрапити всередину, але їм завадили поліцейські. Тоді прихильники підсудних почали кидати у патрульних і співробітників Національної поліції, шини та поливати їх водою. У відповідь було застосовано балончик зі сльозогінним газом.

Фото: стоп-кадр з відео 112.ua

На місці був присутній депутат Верховної Ради Семен Семенченко. За його словами, бійка почалася, тому що підсудним не передають їжу та воду. "Дванадцять годин більш ніж 10 підсудних сидять у тісній клітці, там нема чим дихати. Люди півгодини намагалися занести їм воду і їжу, а їх не пускають. Таке враження, що вони вже тут легалізували тортури", - розповів він у коментарі 112 каналу.

Фото: стоп-кадр з відео 112.ua

Врешті-решт, Семенченка пропустили з пакетами на територію суду.

Розгляд справи проходить у закритому режимі.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014-го по червень 2015 року охороняла громадський порядок у низці населених пунктів Луганської області. У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісім членів роти, а потім ще кількох бійців. Їм інкриміновано тяжкі злочини, в тому числі зґвалтування.

Два тижні тому Новопсковський райсуд Луганської області визнав колишнього "торнадівця" винуватим у зґвалтуванні і засудив до шести років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram