ГоловнаСуспільствоВійна

У Москві колишні бойовики "ДНР" отримали тюремні терміни за вимагання

Сепаратисти і їхня спільниця вимагали гроші в клієнтів банку "на відновлення Луганська".

У Москві колишні бойовики "ДНР" отримали тюремні терміни за вимагання
Фото: dpsu.gov.ua

У Москві суд засудив до реальних термінів ув'язнення колишніх бойовиків "ЛНР", які вимагали гроші в банку "на відновлення Луганська".

Про це пише газета "Коммерсант".

Під загрозою поширення даних про клієнтів вони вимагали в банку 300 млн рублів нібито на відновлення зруйнованого народного господарства "ЛНР". При цьому здирники заявили, що самі вони на гроші не претендують.

У банку швидко з'ясували, хто викрав інформацію, яку зловмисники намагалися продати. З'ясувалося, що на ці відомості подавала запит головний спеціаліст із роботи з корпоративними клієнтами тюменської філії банку 29-річна Ольга Бєлобородова.

Згодом правоохоронці встановили, що співмешканець Бєлобородової - колишній співробітник міліції Олександр Солнцев. Екс-оперативник 2012 року підозрювався в причетності до крадіжки будівельної техніки в Сургуті, але 2014 року втік на територію, підконтрольну "ЛНР", де вступив до загону бойовиків "Бетмена" з позивним "Механік". У 2015 році Солнцев утік до Москви, коли після загибелі "Бетмена" в Луганську порушили справи проти його найближчих соратників, обвинувачених у викраденнях і тортурах місцевих жителів, а також вимагання та розбоях.

Разом із Солнцевим у Москві опинився ще один бойовик Єгор Юлдашев. Влітку 2014 року Юлдашева затримували за підозрою у вимаганні 700 тисяч рублів у підприємця в Смоленській області.

Із телефонних переговорів здирників з керівництвом банку правоохоронці ідентифікували Солнцева і Юлдашева. Влітку 2015 року їх затримали. Одночасно в Тюмені заарештували їхню спільницю. Слідство кваліфікувало їхні дії як "вимагання в особливо великому розмірі", а Басманний суд Москви засудив Солнцева і Юлдашева до 8 років позбавлення волі кожного, спільниця Бєлобородова отримала 4 роки тюрми.

Солнцев і Юлдашев своєї вини не визнали, заявивши і під час слідства, і в суді, що "в їхніх діях не було користі".

Нагадаємо, в Росії бойовик "ЛНР" Єгор Рускій (Козин) балотується в мери міста Ухта в Республіці Комі. Ще один бойовик "ЛНР" Олег Мельников, який брав участь у захопленні Семенівки в Донецькій області, балотується в Державну думу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram