ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 85 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Увечері в районі Богданівки відбувся бій з диверсантами терористів.

Бойовики 85 разів обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 85 разів відкривали вогонь по позиціях бійців антитерористичної операції на Донбасі, з них 37 - на Донецькому напрямку, 35 - на Маріупольському і 13 - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку противник застосував важку артилерію калібру 152 і 122 мм. У районі Авдіївки вночі терористи використали понад 100 боєприпасів. З мінометів різного калібру, гранатометів і кулеметів сепаратисти били по позиціях військових в Опитному, Авдіївці, Зайцевому і Пісках. Неспокійно було в Майорську, Кам'янці і Троїцькому.

На Маріупольському напрямку по Широкиному і Мар'їнці били з мінометів, у Красногорівці - з 82-міліметрових мінометів і стрілецької зброї, по Водяному і Старогнатівці - з БМП. Біля Мар'їнки, Старогнатівки і Новотроїцького також активізувалися ворожі снайпери.

Близько 22:42 у районі Богданівки було виявлено диверсійну групу бойовиків чисельністю до п'яти осіб. Вони підійшли до військових на відстань до 100 метрів, після чого відкрили вогонь зі стрілецької зброї і АГС-17. Військові дали відсіч - і диверсанти відступили, бойова сутичка тривала близько 18 хвилин.

На Луганському напрямку позиції бійців у районі Новотошківського, Новозванівки і Кримського хаотично обстрілювали з 82-міліметрових мінометів і гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь у відповідь. Поблизу Новоолександрівки, Станиці Луганської і Попасної ворог застосовував гранатомети.

Нагадаємо, в неділю протягом дня бойовики 27 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram