ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони відправило мінометний взвод на великі навчання в Литву

Українські десантники ділитимуться бойовим досвідом із солдатами НАТО

Міністерство оборони відправило мінометний взвод і офіцерів штабу 80-ї десантно-штурмової бригади на великі міжнародні навчання Flaming Thunder в Литву, які відбудуться 1-12 серпня за участю військових із США, Німеччини, Бельгії, Латвії, Португалії.

Фото: mil.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Міноборони, в артилерійських навчаннях буде задіяно до 1100 військових.

"Міжнародний інтерес до українського досвіду застосування артилерії у збройному конфлікті "гібридного" характеру - очевидний. Вважаю, що наші солдати й офіцери, з огляду на їхній реальний та унікальний бойовий досвід, будуть одними з ключових персон на цих навчаннях. Адже всі без винятку хлопці брали участь у проведенні АТО", - заявив командир бригадної артгрупи полковник Данило Давиденко.

Мінометний взвод везе з собою штатні міномети 120 мм калібру 2С12 "Сані", прилади управління вогнем і засоби зв'язку.

Тема навчання звучить, як "тренування та оцінка можливостей підрозділів вогневої підтримки (мінометних і артилерійських) для забезпечення ефективного вогню і підтримки маневру підрозділів на місцевості".

Фото: mil.gov.ua

За словами командира бригадної артгрупи, тренувальні завдання, які українські мінометники відпрацьовуватимуть разом із військовослужбовцями інших країн, вони виконували у реальних ситуаціях на Донбасі. Це, зокрема, заняття вогневої позиції, задимлення й освітлення місцевості спеціальними боєприпасами. Окремий аспект - коригування вогню своєї артилерії та артилерії дружніх військ. Вогневі завдання виконуватимуться бойовими пострілами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram