ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС заявила, що смог над Києвом почне розсіюватися в суботу

Над столицею проходить атмосферний фронт

ДСНС заявила, що смог над Києвом почне розсіюватися в суботу
Фото: Макс Требухов

У суботу через Київську область проходить атмосферний фронт, він розвіє смог, який спостерігається у столиці в останні дні.

Про це йдеться у повідомленні ДСНС.

"До 29 липня у Києві внаслідок несприятливих метеорологічних умов (спекотний характер погоди, слабкий вітер у приземному шарі) фіксувалося зростання рівнів забруднення атмосферного повітря. У зв'язку з проходженням 30 липня через Київську область малоактивного атмосферного фронту синоптична ситуація дещо зміниться. Вдень можливий короткочасний дощ, посилиться швидкість вітру, менш потужним буде інверсійний шар, унаслідок чого почнеться перемішування повітря і поступове зниження концентрацій забруднювальних речовин", - очікують рятувальники.

Тим часом Держпродспоживслужба оприлюднила заяву, у якій пояснює утворення смогу автомобільними вихлопами.

"Станом на вчора ми дійсно маємо перевищення за деякими показниками. Це, в першу чергу, формальдегід, оксид вуглецю, діоксид азоту та сірчистий ангідрид. Перевищення у два, три, чотири, а за деякими показниками діоксиду азоту у п'ять разів граничних концентратів", - заявив головний фахівець Управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби у Києві Дмитро Дерев'янко.

"У нас є стовідсотковий зв'язок із кількістю автотранспорту і перевищенням гранично допустимих концентрацій", - підкреслив Дерев'янко, додавши, що всі зафіксовані у столичному повітрі речовини можуть негативно впливати на здоров'я людини.

Фахівці зазначають, що проблеми із забрудненням повітря є системними і вони поглиблюються погодними умовами. Крім вихлопних газів автотранспорту, є ще викиди підприємств, продукти горіння сміттєзвалищ, продукти переробки медичних установ, а також викиди сміттєспалювального заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram