ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі поліцейському вистрілили в груди

Озброєного чоловіка згодом удалося затримати.

У Дніпрі поліцейському вистрілили в груди
Фото: dp.npu.gov.ua

У Дніпрі під час затримання озброєного зловмисника отримав поранення поліцейський. Куля влучила оперуповноваженому карного розшуку Жовтневого відділення поліції в ліву частину грудей.

Поліцейському надали першу невідкладну допомогу, зараз його очікують дві операції в обласній лікарні ім. Мечникова, повідомляють на сайті поліції.

Поранення поліцейський отримав 28 липня близько 17:30 під час затримання зловмисника, підозрюваного в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. 16 липня чоловік поранив у груди із цього самого пістолета свого 27-річного сусіда.

Співробітники отримали інформацію, що підозрюваний у злочині може перебувати біля лікарні ім. Мечникова. Разом з напарником у службовому автомобілі поліцейський виїхав на затримання. Помітивши підозрюваного за кермом автомобіля, правоохоронці підійшли до нього і представилися. Несподівано водій почав стріляти по поліцейських. Згодом було встановлено, що нападник користувався переробленим пневматичним пістолетом типу "Флобер" з посиленою силою удару.

Одна з куль влучила в поліцейського, що дозволило зловмисникові втекти. Однак завдяки оголошеному плану «Перехоплення» його затримали.

Зброю вилучено та відправлено на експертизу. Зараз 35-річний підозрюваний перебуває в СІЗО, найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід.

Окрім відповідальності за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), яка передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram