ГоловнаСуспільствоВійна

Обама і Меркель обговорили ситуацію на сході України

Сторони наголосили на необхідності припинення насильства на Донбасі на тривалий термін

Обама і Меркель обговорили ситуацію на сході України
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама під час телефонної розмови обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на сході України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Білий дім.

"Президент і канцлер засудили ситуацію в Україні та підтвердили термінову необхідність припинення насильства на сході України на тривалий термін, а також негайного і повного виконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Обама від імені американського народу висловив співчуття родичам жертв нещодавніх терактів та інших проявів насильства на півдні Німеччини.

"Президент запропонував німецькому уряду повну підтримку у процесі розслідування атак. Лідери двох країн підтвердили важливість подальшої співпраці у галузі боротьби з тероризмом, а також за лінією забезпечення безпеки", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вчора відбулася чергова зустріч Тристоронньої контактної групи зі врегулювання конфлікту на Донбасі. Під час переговорів Україна наполягала на відновленні контролю над держкордоном у зоні АТО. Крім того, українська сторона наполягає, що поки не буде вирішено блок питань безпеки, неможливо рухатися вперед у врегулюванні політичних, гуманітарних та соціально-економічних проблем.

Попередній раунд переговорів у Мінську відбувся 13 липня, але успіху вони не принесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram