ГоловнаСуспільствоЖиття

Син Джемілєва готує повторне клопотання на дострокове звільнення, - адвокат

Відповідно до закону його можна подавати 25 серпня.

Син Джемілєва готує повторне клопотання на дострокове звільнення, - адвокат
Хайсер Джемилев
Фото: an-crimea.ru

Адвокат Микола Полозов, який побував в Астрахані, повідомив, що українець Хайсер Джемілєв, син лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, готує повторне клопотання на умовно-дострокове звільнення.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Злітав в Астрахань. Вдалося побувати у Хайсера Джемілєва. Він почуває себе нормально, ніяких скарг. У них в колонії буває рукоприкладство, перевірки. Але його це не торкнулося. Обговорили з Хайсером, як подавати клопотання про УДЗ", - сказав Полозов.

Він також уточнив, що повторне клопотання на умовно-дострокове звільнення буде подаватися в Радянський райсуд Астрахані. Відповідно до закону його можна подавати 25 серпня, через півроку після першого (в УДЗ Хайсеру Джемілєву було відмовлено 25 лютого).

Тоді ж, у кінці серпня, до Хайсера зможуть приїхати на тривале побачення його мати і дружина.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Єдемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили "розслідувати" його справу заново. Водночас Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти

На початку червня 2015 року Хайсера Джемілєва Краснодарський крайовий суд РФ засудив до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Пізніше Верховний суд Росії скоротив термін для Джемілєва до 3,5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram