ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок "ЛНР" доручив створити "робочу групу" для переговорів із Савченко

Плотницький запропонував провести зустріч на окупованій території.

Ватажок "ЛНР" доручив створити "робочу групу" для переговорів із Савченко
Игорь Плотницкий

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький доручив створити робочу групу для переговорів із народним депутатом Надією Савченко.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "Луганський інформаційний центр".

"Такий нюанс, ні для кого з вас не секрет, що Савченко звертається і зверталася з тим, щоб зустрітися, поговорити і так далі. Я вже намагався пояснити, що ніхто не проти того, щоб поговорити з питань миру. Але в неї повинен бути певний державний статус. Але з іншого боку, вона є депутатом Верховної Ради, ПАРЄ і так далі", - сказав Плотницький.

Він запропонував протягом двох днів створити "робочу групу" для переговорів, а зустріч із Савченко провести на окупованій території. За його словами, до переговорів також будуть залучені бойовики, які брали участь у полоні Савченко.

"Вона писала, що готова зустрічатися з тими, хто воював. У нас серед депутатів є група, яка брала участь власне і в тому бою, де її полонили. Я думаю, створіть якусь групу депутатську, людини три. Як депутат із депутатом, у принципі, ми можемо поговорити, якщо людина хоче знайти компроміс і рішення мирним шляхом. Поки що нехай це буде на рівні депутатів, а далі, якщо в неї буде державний статус, то будемо говорити на державному рівні", - сказав Плотницький.

Робочу групу Плотницький доручив створити протягом двох днів, а зустріч із Савченко запропонував провести на окупованій території.

"Захоче приїхати сюди - ми будемо гарантувати їй безпеку", - додав ватажок "ЛНР".

Нагадаємо, Савченко запропонувала провести прямі переговори з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Напередодні вона заявила, що для досягнення миру на сході України потрібно почати діалог з бойовиками й обом сторонам конфлікту доведеться пробачити одна одну. Після цього ватажок "ЛНР" Плотницький назвав Савченко "миротворцем-одинаком, яка не має своєї команди і офіційних повноважень". При цьому він висловився за створення депутатської групи "За мир і діалог на Донбасі", яка, на його думку, стане "моментом істини для київського режиму".

25 травня 2016 року Савченко обміняли в Росії на двох військовослужбовців ГРУ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Вона провела в полоні майже два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram