ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники хресної ходи погодилися пересісти в автобуси, - Аваков

Зараз обидві групи віруючих перебувають недалеко від Києва.

Учасники хресної ходи погодилися пересісти в автобуси, - Аваков
Фото: Павел Пахоменко

Правоохоронці доправлять учасників хресної ходи, організованої Українською православною церквою Московського патріархату, на автобусах до Києва.

Про це повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"У цей момент обидві групи віруючих перебувають недалеко від Києва. Ми досягли домовленості з владикою Онуфрієм, главою Московського патріархату про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, зараз паломники зупинять свою ходу, сядуть в автобуси і проїдуть до місця ночівлі", - сказав голова МВС.

Він також зазначив, що переговори щодо доставки їх автобусами до Києва були "складними і тривалими", але вдалося досягти компромісу заради гарантування безпеки.

За словами міністра, місце ночівлі парафіян також охоронятимуть співробітники правоохоронних органів.

Нагадаємо, хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох маршів повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

27 липня рух у центрі Києва буде перекрито. Крім того, столична влада заборонила продавати алкоголь у місцях проведення хресної ходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram