ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва заборонила продавати алкоголь у місцях проведення хресної ходи

У місцях масових скупчень людей чергуватимуть рятувальники і медики.

Влада Києва заборонила продавати алкоголь у місцях проведення хресної ходи
Фото: rbc.ua

У місцях проведення масових заходів до Дня хрещення Київської Русі, для участі в яких у Київ прямує хресна хода, не продаватимуть алкогольні та слабоалкогольні напої.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляють на сайті відомства.

Контролюватимуть виконання цієї заборони районні підрозділи Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

"Я сподіваюся, ми не будемо мати з цим проблем, адже заборона продажу таких напоїв - це важливий захід безпеки. І тому я прошу профільний департамент максимально відповідально поставитися до цього питання", - сказав Пліс.

Крім того, в місцях масових скупчень людей чергуватимуть рятувальники і медики.

Нагадаємо, 27 липня рух у центрі Києва буде перекрито в зв'язку з хресною ходою, яка завтра вранці проведе масовий молебень на Володимирській гірці.

Хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох маршів повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організовано Кремлем для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram