ГоловнаСуспільствоПодії

Влада пояснила причини смогу в Києві

Шкідливі речовини в повітрі перевищують норму

Влада пояснила причини смогу в Києві
Фото: Макс Требухов

Утворення у Києві загадкового білого серпанку викликано високою температурою і відсутністю вітру, що сприяє накопиченню і утриманню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Києві, 22-25 липня рівень забруднення у столиці в рази перевищував середньодобові гранично допустимі концентрації.

"За збереження високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів і вітру рівень забруднення атмосферного повітря зростатиме. Це може призводити до загострення хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легенів, серцево-судинної системи, алергічних проявів, в тому числі бронхіальної астми у людей", - сказано в повідомленні.

Людям, схильним до таких захворювань, людям похилого віку та дітям рекомендується обмежити перебування на відкритому повітрі в денні години. Під час підвищеної сонячної активності (12:00-15:00) краще взагалі утриматися від прогулянок. Перебувати в цей час на пляжі взагалі не рекомендується.

Держпродспоживслужба рекомендує владі Києва обмежити рух автотранспорту на центральних вулицях міста, особливо вантажного. При цьому рух на центральних автомагістралях має бути безперервним, без утворення заторів, додали там.

Рекомендується також поливати автодороги, прибудинкові території та зелені зони біля будинків у ранкові та вечірні години.

Забороняється розводити багаття і спалювати сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram