ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасників хресної ходи УПЦ МП не пустили в Бориспіль

Віряни прийшли до Києва в обхід через Бровари.

Учасників хресної ходи УПЦ МП не пустили в Бориспіль
Фото: Александр Рудоманов

Активісти не пустили учасників хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату в місто Бориспіль Київської області.

Про це повідомили в прес-службі поліції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Учасники ходи пішли до Києва в обхід міської межі Борисполя та рухаються в напрямку сусіднього міста Бровари. Інформації про затриманих зараз немає.

"Співробітники поліції стримували активістів, щоб не допустити будь-яких протистоянь. Поліція продовжує забезпечувати правопорядок", - розповіли в поліції.

Раніше в'їзд у Бориспіль перекрили близько 200 чоловік, щоб не пропустити хресну ходу до столиці. Серед активістів були представники ОУН, місцевої "самооборони", а також місцеві жителі.

Активісти намагалися закидати вірян яйцями і часником, але великих сутичок вдалося уникнути. Учасників хресної ходи охороняли понад 100 силовиків Національної гвардії і столичної поліції.

Нагадаємо, Хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох ходів мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресний хід на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити зіткнень, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram