ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ закрила автобусний рейс Одеса-Луганськ через Бєлгород

Затримано організатора нелегального бізнесу і трьох його спільників

Співробітники Служби безпеки перекрили канал нелегальних пасажирських перевезень з тимчасово окупованої території Луганської області через державний кордон України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Перевезення здійснювалися автобусами з тимчасово окупованого бойовиками "ЛНР" Луганська в Одесу та у зворотному напрямку.

"Щоб уникнути перетину лінії розмежування, маршрут пролягав через українсько-російський кордон, зокрема через тимчасово не підконтрольні Україні пункти пропуску на кордоні з Росією. При цьому перевізники ще й платили "податки" в бюджет "ЛНР", - наголошується в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники спецслужби, Нацполіції і прокуратури затримали організатора нелегального бізнесу і трьох його спільників у Харківській області. Під час обшуків у затриманих вилучили схему маршруту автобуса, узгоджену з так званим "міністерством транспорту ЛНР", посадкові талони, фейкові печатки підприємств, свідоцтва платників податків та ін.

Фото: ssu.gov.ua

Поки що зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу. Триває досудове слідство.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, на початку червня в зоні АТО затримали прикордонників за хабарі на пропускному пункті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram