ГоловнаСуспільствоЖиття

Комунальний кінотеатр "Братислава" тимчасово став центром розумного дозвілля для оболонської громади Пресс-релиз

У кінотеатрі прочитав лекцію історик Семен Широчин

Комунальний кінотеатр "Братислава" тимчасово став центром розумного дозвілля для оболонської громади

На Оболоні в рамках громадської кампанії "Врятувати Братиславу" стартував освітньо-краєзнавчий проект "Оболонь - Terra Incognita", який, крім популяризації знань про цей район Києва, демонструє можливість комунального кінотеатру "Братислава" бути центром суспільно-культурного життя для жителів району. Ця ініціатива реалізується під патронатом депутата Київради Ганни Свириденко (фракція "Батьківщина").

Відкрився проект лекцією відомого дослідника київської історії та архітектури Семена Широчина, який розповів про те, як створювався й у чому вартий уваги житловий масив Оболонь. Тому всі охочі змогли дізнатися про історію місця, починаючи з найперших згадок, цікаві факти про розвиток району та його розвитку, а також познайомитися з унікальними місцевими пам'ятками, якими можуть пишатися оболонці.

На думку організаторів - активістів громадської кампанії "Врятувати "Братиславу", ці освітні заходи за участю дослідників історії Києва, краєзнавців та експертів сприятимуть підвищенню престижу району і його нематеріальної цінності в очах місцевих жителів. А також збільшуватимуть здатність суспільства відстоювати його самобутність, традиції та унікальний вид від зазіхань і знищення, наразі надто типового явища для сучасного Києва.

"Ми навмисно організували проведення лекцій у приміщенні "Братислави", щоб продемонструвати, що у його стінах можна створити прекрасний центр дозвілля. Я впевнена, що сьогодні комунальне майно, і зокрема кінотеатри, можна використовувати досить різноманітно і з користю для суспільства. Я порушувала ці питання, зокрема на комісії культури Київради. Ми зустрічалися з представниками департаменту культури КМДА, КП "Київкінофільм" і домовилися, що у вересні проведемо низку конференцій з цієї проблеми. Будемо залучати до обговорення представників громадськості, бізнесу та влади і разом шукати відповідь на питання: як можна ревіталізувати кінотеатр", - зазначає депутат Київради Ганна Свириденко.

Цього з нетерпінням чекають і місцеві жителі, тому що хочуть, щоб їхня улюблена "Братислава" перетворилася на сучасний центр суспільного і культурного життя, якого наразі так не вистачає Оболонському району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram