ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області чиновники лісгоспів розікрали лісу на 6,5 млн грн

П'яти посадовим особам лісгоспів повідомлено про підозру.

У Львівській області чиновники лісгоспів розікрали лісу на 6,5 млн грн
Фото: Пресс-служба ГПУ

У Львівській області правоохоронці провели операцію з виявлення фактів розкрадання лісу та причетних до цього посадових осіб. У результаті встановлено, що чиновники лісгоспів розкраданням лісу завдали державі 6,5 млн грн збитків.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У п'ятницю, 22 липня, прокуратура області спільно з працівниками Управління захисту економіки Львівської області провела більш як десять обшуків, серед них у трьох директорів лісопідприємств, трьох лісничих та чотирьох майстрів лісу, причетних до системних незаконних вирубок та розкрадання лісу, внаслідок чого навколишньому середовищу Львівської області нанесені багатомільйонні збитки", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що під час їх проведення вилучені документи щодо здійснення господарських операцій, друку неіснуючих підприємств, документи на право власності на об'єкти нерухомості, чорнові записи про розподіл лісопродукції.

За скоєні злочини п'ятьох посадових осіб лісгоспів, а саме двох директорів, лісничому і двом майстрам лісу сьогодні повідомлено про підозру і зараз суд їм обирає запобіжні заходи, також накладається арешт на їхнє майно (будинки, земельні ділянки та автотранспорт). Що стосується інших - готуються матеріали для повідомлення про підозру у вчиненні злочинів.

Як повідомлялося, чиновники Івано-Франківської обласної державної адміністрації вкрали 5 млн гривень, виділених з бюджету на будівництво фортифікаційних споруд у зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram