ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київський онкоцентр пояснив закупівлю 50 швабр за 123 тис. гривень

У лікарні послалися на турботу про санітарок.

Київський онкоцентр пояснив закупівлю 50 швабр за 123 тис. гривень
Швабра Vermop

Київський міський онкологічний центр закупив 50 швабр за 123 тисячі гривень на прохання профспілки для полегшення праці санітарок, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова опікунської ради клініки Віктор Сердюк.

"До нас звернулася профспілка і санітарки, що працюють у клініці, з проханням щось зробити для полегшення їх праці. Прийнято рішення придбати такі високоякісні пристосування для прибирання, які використовують, наприклад, санітарки в клініках Німеччини", - сказав він.

Сердюк уточнив, що нині в Київському онкоцентрі працюють 229 медичних сестер, кожній з яких припадає за зміну двічі провести прибирання близько 600 кв. м.

"Дві третини наших санітарок приїжджають на роботу з приміських сіл, у них дуже важка робота, ми повинні були якось полегшити її", - сказав він.

За його словами, швабри виробництва Vermop (Німеччина) мають термін гарантії 15 років.

Нагадаємо, про те, Київський онкоцентр у квітні 2016 року купив через систему ProZorro 50 швабр за 123 тисячі гривень, повідомила Transparency International Ukraine. При цьому в організації розцінили цю закупівлю як свідчення обходу нової української системи держзакупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram