ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти спростило програму для дітей 1-4 класів

Школярі тепер спочатку писатимуть олівцями.

Міносвіти спростило програму для дітей 1-4 класів
Лилия Гриневич
Фото: http://mon.gov.ua

Міністерство освіти і науки розвантажило і оновило навчальні програми для початкової школи і змінює методичні рекомендації для вчителів.

Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич, повідомляється на сайті її міністерства.

Змінено всі 14 програм для 1-4 класів з українською мовою навчання. Вони будуть впроваджені в школах вже з 1 вересня.

"У чому полягає це оновлення програм? Перш за все буде знято обов'язковий розподіл годин - вчитель сам буде вирішувати, яку тему скільки викладати. Самі ж теми приведені у відповідність з віковими особливостями дітей. Так, згідно з програмою для початкової школи з англійської мови, першокласники, шестирічні діти вже повинні писати слова і речення. Відтепер перші півроку англійської в 1-му класі буде тільки усний курс, діти вчитимуться розмовляти. Також в українській мові знято вимогу будувати схеми речення і речення за схемами, а більше уваги буде приділено розвитку усного мовлення дітей", - повідомила Гриневич.

Також зміняться методичні рекомендації та орієнтовні вимоги до оцінювання досягнень учнів. Вчителям буде рекомендовано писати з дітьми олівцем замість ручки. За словами Гриневич, це допоможе новачкам не боятися помилок, формувати позитивне сприйняття навчального процесу. Також планується зняти вимогу перевірки читання дітьми на швидкість, натомість вчителі повинні розвивати усвідомлене читання.

Нагадаємо, в п'ятницю Кабінет Міністрів створив єдине електронне сховище академічних текстів для їх перевірки на плагіат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram