ГоловнаСуспільствоПодії

На військовому заводі біля Хмельницького стався вибух під час утилізації боєприпасів

Пошкоджено фасадну частину приміщення. Жертв немає

На військовому заводі біля Хмельницького стався вибух під час утилізації боєприпасів
Фото: ukrlife.net

У п'ятницю вранці на підприємстві "Укроборонсервісу" в селі Грузевиця (Хмельницька область) під час робіт з утилізації боєприпасів стався вибух, який пошкодив фасадну частину приміщення.

"Під час утилізації в печі не придатних для подальшого використання і зберігання боєприпасів - патронів калібру 23 мм - стався технологічний вибух, що спричинив пошкодження фасадної частини приміщення. Постраждалих і жертв, а також загрози подальших вибухів і пожежі немає", - повідомляє прес-служба військової прокуратури.

Слідчі підозрюють, що вибух стався через порушення техніки безпеки, у зв'язку з цим розпочато кримінальне провадження за статтею 273 Кримінального кодексу.

Утилізацію боєприпасів призупинено.

У 2012 році Україна підписала рамкову тристоронню угоду про утилізацію зброї та боєприпасів за участю НАТО, у рамках якої планувалося утилізувати 76 тис. тонн боєприпасів (в т.ч. 3 млн одиниць протипіхотних мін) і 366 тис. одиниць легкої стрілецької зброї, не придатних до подальшого використання і небезпечних для зберігання.

Роботи, згідно з домовленостями, проводяться на підприємстві біля Хмельницького (поруч із Грузевицею), де розташовані потужності з утилізації боєприпасів, і Кам'янці-Подільському, де розташовані потужності з утилізації стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram