ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО троє прикордонників постраждали від лазерної зброї

Військовослужбовці отримали опіки очей

У зоні АТО троє прикордонників постраждали від лазерної зброї
Фото: http://dpsu.gov.ua

На контрольному посту "Мар'їнка" троє прикордонників отримали опіки сітківки ока різного ступеня тяжкості, коли вели спостереження із застосуванням оптичних приладів. Держприкордонслужба підозрює, що проти них використовували заборонену лазерну зброю спеціального призначення.

"Характер опіків і попередній медичний діагноз дозволяють зробити висновок про ймовірне застосування противником випромінювачів світла великої потужності, джерелом якого можуть бути так звані осліплювальні лазери", - сказано на сайті Держприкордонслужби.

Прикордонників ушпиталено у Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби для спеціалізованого лікування.

Інформацію про можливе використання російсько-терористичними військами лазерної зброї доведено до Збройних сил України і представників міжнародних та правозахисних організацій.

Варто зауважити, що в РФ осліплювальні лазери прийняті на озброєння МВС і випускаються серійно.

Згідно з "Додатковим протоколом IV Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію" (Відень, жовтень 1995), заборонено використання лазерної зброї, спеціально призначеної для використання в бойових діях виключно або в тому числі для того, щоб заподіяти постійну сліпоту органам зору людини, яка не використовує оптичні прилади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram