ГоловнаСуспільствоЖиття

Виробник контрафактного спирту запропонував слідчому $35 тис. за закриття справи (оновлено)

Затримано місцевого бізнесмена і його адвоката.

Виробник контрафактного спирту запропонував слідчому $35 тис. за закриття справи (оновлено)
Фото: http://kir.gp.gov.ua

У Кіровоградській області місцевий бізнесмен і його адвокат пропонували слідчому прокуратури 35 тис. доларів за закриття кримінальної справи.

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

"Кошти слідчому пропонували власник групи компаній з виробництва медикаментів і його адвокат за закриття резонансного кримінального провадження, пов'язаного з незаконною реалізацією медичних препаратів на території декількох областей", - йдеться в повідомленні.

Бізнесмена і його захисника затримали під час передачі першої частини хабара.

Оновлення. На брифінгу начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов розповів деталі справи, повідомляє місцевий сайт http://gre4ka.info/.

Правоохоронці почали розслідування після того, як у Кіровоградській обласній лікарні виявили медичний спирт Межиріцького вітамінного заводу, який припинив виробництво.

Виявилося, що виробництво контрафактного медичного спирту налагодив восени минулого року громадянин Індії. Воно приносило йому дохід у розмірі 700 тис. грн на місяць. Загалом на виробництві контрафакту наварили 19 млн гривень.

Медичний спирт у великих обсягах поширювався "Новою Поштою". Його збували у Київській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. Перше вилучення незаконно виготовленої продукції відбулося на складах "Нової пошти" у Дніпропетровській та Харківській областях. Саме в цих областях і знаходилися потужності, де виготовлялася продукція.

Власника незаконного виробництва разом з його адвокатом затримали під час спроби дати слідчому хабар у розмірі 2 тисяч доларів. В цілому ж підприємець обіцяв 35 тис. доларів, якщо той закриє кримінальне провадження, а підприємцю повернуть вилучену продукцію і потужності. Операція із затримання відбулася у Кропивницькому в четвер.

Нагадаємо, вчора начальника відділу митного поста аеропорту "Жуляни" затримали за отримання $3 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram