ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Криму протестували через проблеми з водою

Учасники акції вимагають не перекидати воду з річки Коккозка на Севастополь.

Жителі Криму протестували через проблеми з водою
Фото: lvivvodokanal.com.ua

В анексованому Росією Криму жителі Бельбекської долини вийшли на мітинг проти нового проекту окупаційної влади обмежити водопостачання регіону.

Про це повідомляють "Крим. Реалії".

"Мова йде про недопущення захоплення води з річки Коккозка і позбавлення всіх населених пунктів нижче за течією води. Також місцеві жителі вважають, що проект доволі небезпечний. Не тільки для життя домоволодінь, а й для всього цього регіону", - розповіла одна з протестуючих.

За її словами, місцеві жителі налаштовані боротися до кінця.

Як пише видання "Аргументы недели - Крым", учасники акції вимагали скасувати пункт постанови уряду РФ про Федеральну цільову програму розвитку півострова. Він передбачає перекидання води з річки Коккозка на Севастополь. За інформацією ЗМІ, учасники мітингу зібрали 1 тис. підписів під зверненням зупинити проект.

"Влада" Криму і Севастополя ситуацію поки що не коментує.

Нагадаємо, після анексії Криму Україна припинила подавати воду на півострів Північно-Кримським каналом, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram